Kurzy a školení

VÝROBA CHLEBA A BĚŽNÉHO PEČIVA/25 HODIN - kurz proběhne v termínu: 5. a 6. + 20. 10. 2019.  VÝROBA ZÁKUSKŮ A DORTŮ/30 HODIN - kurz proběhne v termínu: 12. a 13. + 19. a 20. 10. 2019.
Více informací zde
Termín zkoušky z profesní kvalifikace 29-002-H Výroba jemného pečiva je stanoven na 31. březen 2019. Místo konání zkoušky – pekařská dílna P1 v budově školy.
Více informací zde
Uchazeč by měl mít alespoň základní znalosti z pekařské technologie a zvládat základní tvarování pekařských výrobků. V praktické části kurzu zvládne nebo se zdokonalí ve stáčení řezů, klonků. Zvládne zhotovit housky, rohlíky, kaiserky, veky. Naučí se tvarovat vánočky (2 druhy pletení), koláče tlačené i vázané, různé tvary briošek, hřebeny, buchty, šátečky atd. Pozná tvarování chlebů pšenično – žitného i samožitného.
Více informací zde
Doba trvání kurzu: 25 hodin. Uchazeč musí mít základní znalosti z pekařské technologie, umět základní tvarování, jako je stáčení řezů a klonků. Absolvent kurzu zvládne samostatně připravit těsta jak na běžné pečivo, celozrnné pečivo, cereální pečivo, tak i na různé druhy chlebů. Naučí se nebo se zdokonalí ve tvarování různých tvarů běžného pečiva a chlebů. Odhadne dobu zrání a kynutí, upeče samostatně výrobky.
Více informací zde
Doba trvání kurzu: 30 hodin. Uchazeč musí mít základní znalosti z pekařské technologie a zvládat základní tvarování: stáčet řezy a klonky. Absolvent kurzu bude umět samostatně zhotovit těsto na jemné pečivo, vytvarovat různé druhy výrobků - vánočky (2 druhy pletení), různé druhy a tvary koláčů, briošky, šátečky, bábovky, štoly … Připraví instantní i tradiční vařené náplně, odhadne dobu zrání těst a kynutí výrobků. Výrobky samostatně odpeče a případně dohotoví před expedicí.
Více informací zde
Doba trvání kurzu: 30 hodin. K prohloubení znalostí výroby zákusků a dortů.  Absolvent bude umět vyrobit různé druhy cukrářských výrobků - zákusků (věnečky, větrníky, kávové banánky, žloutkové řezy, kremrole, indiánky, cukrářské piškoty, laskonky, kornoutky, rakvičky, kávová zrna, ořechové košíčky, pistáciové čtverečky apod.) a dortů, potahovat je modelovací hmotou a zdobit.
Více informací zde
Doba trvání kurzu: 25 hodin. Uchazeč se v průběhu kurzu seznámí s výrobou klasických i moderních restauračních moučníků. Absolvent kurzu zvládne pracovat se surovinami za dodržení správné hygienické praxe, dokáže spočítat spotřebu surovin pro daný výrobek, zvolit správné suroviny pro jeho výrobu. Z navážených surovin se naučí vypracovat těsta v požadované kvalitě, tvarovat z nich výrobky a dle zvolené receptury je vyrobit. Naučí se nastavit vhodný režim pro tepelnou úpravu a posoudit stupeň propečení výrobků. Seznámí se s výrobou flambovaných palačinek, suflé, makronek, Créme Brulée a dalších restauračních moučníků.
Více informací zde
Absolvent kurzu bude umět samostatně správně vytemperovat čokoládu, následně vytvářet filigrány a ozdoby z čokolády.
Více informací zde
Kurz je vhodný pro úplné začátečníky. Klade důraz na praktickou výuku (šití). Účastníci kurzu ušijí jeden nenáročný oděv dle výběru (sukně, kalhoty). Šití probíhá na stroji (vlastní šicí stroj vhodný) a na overlocku. Materiál na výrobek není v ceně kurzu.
Více informací zde
Kurz je určen pro mírně pokročilé a pokročilé ženy a muže každého věku. Klade důraz na praktickou výuku (šití). Účastníci kurzu ušijí jeden nenáročný oděv dle výběru (halenka, šaty nebo dle vlastního výběru). Šití probíhá na stroji (vlastní šicí stroj vhodný) a na overlocku. Materiál na výrobek není v ceně kurzu.
Více informací zde
Účastník kurzu ušije v rámci výuky vzorník 7 druhů kapes (kapsa jednovýpustková, dvouvýpustková, dvouvýpustková s patkou, lištová, klínová, ve švu, nakládaná) a zjistí, na jaký oděv se která kapsa zhotovuje.  Materiál a šicí příprava na zhotovení kapes v ceně kurzu.
Více informací zde
– kód profesní kvalifikace 29-007-H
Více informací zde
– kód profesní kvalifikace 29-016-H   
Více informací zde
– kód profesní kvalifikace 29-001-H
Více informací zde
– kód profesní kvalifikace 29-002-H
Více informací zde
– kód profesní kvalifikace 29-012-H
Více informací zde