Uchazeč by měl mít alespoň základní znalosti z pekařské technologie a zvládat základní tvarování pekařských výrobků. V praktické části kurzu zvládne nebo se zdokonalí ve stáčení řezů, klonků. Zvládne zhotovit housky, rohlíky, kaiserky, veky. Naučí se tvarovat vánočky (2 druhy pletení), koláče tlačené i vázané, různé tvary briošek, hřebeny, buchty, šátečky atd. Pozná tvarování chlebů pšenično – žitného i samožitného.
Doba trvání kurzu: 50 hodin
Cena: na dotaz
Cena je uvedena za jednu osobu při minimálním počtu čtyř účastníků.
Při vyšším počtu účastníků v kurzu poskytujeme slevy.
Kurz se koná na adrese školy, kam také zasílejte přihlášku:
Střední průmyslová škola potravinářství a služeb, náměstí Republiky 116, 530 02 Pardubice
tel. 466 530 545 nebo 724 723 766
e-mail: sekretariat@spspas.cz, jerabek@spspas.cz
Kontaktní osoba: Mgr. David Jeřábek