Novinky

17.09.2019
Slavnostního zahájení, které se uskutečnilo v krásném prostředí Východočeského divadla v Pardubicích, se zúčastnilo přes 400 návštěvníků. Vynikající výkon moderátorky, skvělé projevy všech řečníků, úžasná hudební vystoupení swingové kapely Banda di Feste, předávání ocenění, promítání krátkého filmu o historii a současnosti školy, to vše vytvořilo sváteční, chvílemi až dojemnou atmosféru. A byli to právě návštěvníci, většinou absolventi školy, kteří svým příkladným a přirozeným vystupováním výrazně dopomohli zvýšit úroveň slavnostního zahájení.
Více informací zde
05.09.2019
VÝROBA CHLEBA A BĚŽNÉHO PEČIVA/25 HODIN - kurz proběhne v termínu: 5. a 6. + 20. 10. 2019.  
VÝROBA ZÁKUSKŮ A DORTŮ/30 HODIN - kurz proběhne v termínu: 12. a 13. + 19. a 20. 10. 2019.
Více informací zde
02.09.2019
Pro učební i studijní obory více informací zde.
Více informací zde
18.08.2019
V polovině června se deset vybraných studentek a studentů Střední průmyslové školy potravinářství a služeb Pardubice vydalo společně s pedagogickým doprovodem na dvoutýdenní pracovní stáž do slunného Španělska.
Více informací zde
05.08.2019
Ve středu 26. 6. 2019, v posledním týdnu školního roku, se uskutečnilo již popáté tradiční sportovní dopoledne, tentokrát opět na hřišti Sokola Pardubice 1.
Více informací zde
28.06.2019
Pekaři
Naše každodenní práce začíná zpracováním těsta z předešlého dne. Připravujeme briošky, žitné a pšenično-žitné chleby, ciabatty a bagety. Briošky ve španělském podání se hodně liší od těch českých. Pečeme je z nasládlého, chlebu podobného těsta s přídavkem másla. Výrazný obrazec na povrchu je vytvořen žiletkou.
Více informací zde
26.06.2019
Ve čtvrtek 20.6.2019 se konala poslední část závěrečných zkoušek oboru cukrář.
Více informací zde
24.06.2019
Španělsko v těchto dnech slaví svátek Těla Páně - Feria. Slavnosti jsou provázeny průvody místních obyvatel. Na každém kroku lze potkat nádherně oblečené španělské ženy. Mnohé z nich předvádějí své taneční umění přímo na náměstích. Program pokračuje do pozdních nočních hodin obdobou naší pouti.
Více informací zde
20.06.2019
My, studentky a studenti SPŠPaS Pardubice, jsme se spolu s naší p. učitelkou vydali na čtrnáctidenní pracovní stáž do španělské Granady, abychom rozšířili své dovednosti ve studovaných oborech – technologie potravin, pekař, cukrář a kuchař.
Více informací zde
19.06.2019
Během druhého červnového týdne absolvovali studenti druhého a třetího ročníku v Bedřichově v Jizerských horách turistický kurz.
Více informací zde
19.06.2019
Ve dnech 15. a 16. června jsme se zúčastnili Fresh festivalu na závodišti v Pardubicích.
Více informací zde
18.06.2019
I tento rok se škola účastnila Vědecko-technického jarmarku konaného na Pernštýnském náměstí v Pardubicích. Téma našeho stánku bylo: „Chléb, jak ho známe a neznáme“.
Více informací zde
13.06.2019
Naše škola se stala významným patronem velkého pekařského svátku - Dny chleba 2019. V úterý 4. června jsme v dopoledních hodinách přebrali soutěžní vzorky chlebů. Odpoledne odborná komise všechny vzorky pečlivě ohodnotila a stanovila pořadí v daných kategoriích. Speciální kategorii „Chléb mladých“ hodnotili vybraní žáci naší školy.
Více informací zde
12.06.2019
Z důvodu havárie vody vyhlašuje ředitel školy ve čtvrtek 13. června 2019 ředitelské volno. Výuka bude obnovena v pátek dne 14. června 2019.
Více informací zde
12.06.2019
se letos konal 31. května. Cílem této akce je prezentace našeho kraje, výrobků, řemeslníků, potravinářů, spolků, ale i středních škol pardubického kraje.
Více informací zde
05.06.2019
Místo pobytu: penzion U Kačáka, Janov nad Nisou
Více informací zde
28.05.2019
Podrobněji viz. přiložené soubory s popisem pracovního místa.  
Více informací zde
16.05.2019
Děkujeme všem, kteří se dne 15. 5. 2019 zapojili do charitativní sbírky v rámci Českého dne proti rakovině. Podařilo se vybrat 1532 Kč.
Více informací zde
Zobrazuji 1 - 20 ze 531