Novinky

13.03.2020
proběhl 10. března v pekařské dílně naší školy. Určen byl pro žáky 1. a 3. ročníku učebního oboru Pekař a vedli ho odborní pracovníci společnosti Backaldrin s.r.o.
Více informací zde
05.03.2020
Rádi bychom obsadili volná pracovní místa inspektora jakosti v pekárnách v Prostějově, Břeclavi, na Herinku (okr. Praha východ) a ve mlýně v obci Brněnec (okr. Svitavy), stejně jako volné pracovní pozice laborantů v našich mlýnech v Kroměříži, Znojmě a ve Vojkovicích (okr. Brno venkov).
Více informací zde
02.03.2020
Termín zkoušky z profesní kvalifikace 29-012-H Výroba restauračních moučníků je stanoven na 22. březen 2020. Místo konání zkoušky – cukrářská dílna C2 v budově školy.
Více informací zde
27.02.2020
Zajišťovali jsme občerstvení pro pracovní setkání o sociální a bytové politice pořádané Ministerstvem práce a sociálních věcí v prostorách Krajského úřadu Pardubického kraje.
Více informací zde
26.02.2020
Dne 18.2.2020 se naše žákyně Tereza Krčmářová ze třídy P3 zúčastnila okresního kola  Olympiády z anglického jazyka. Obsadila pěkné 4. místo.
Více informací zde
15.02.2020
Volné pracovní pozice Junior technolog ve firmě Deva Nutrition v Novém Městě nad Metují. Pozice je vhodná pro absolventy s potravinářským vzděláním. Info ke stažení  (pdf).
Více informací zde
07.02.2020
Na odbornou exkurzi do společnosti JaJa Pardubice, s.r.o. jsme se vydali společně se žáky 2. NS a s cukráři a pekaři z 2.B a 2.C.
Více informací zde
03.02.2020
V prvním pololetí školního roku jsme se třídami 2. NS a 2.C absolvovali odbornou exkurzi v pekárně a bistru Optimista v Pardubicích. Firma láká zákazníky na moderní pekařské výrobky vyráběné bez přidaných látek a klasickými postupy se zaměřením na italskou a francouzskou gastronomii.
Více informací zde
30.01.2020
proběhl 28. ledna 2020 v jedné z cukrářských dílen naší školy.  Byl určen pro žáky 3. ročníku a veden odborníky z firmy Zeelandia Malšice. Obchodní zástupkyně - paní Ságnerová a technoložka - paní Burdová představily výrobky dle aktuálních trendů dnešního trhu. Jednalo se o výrobky z pálené hmoty ze směsi, muffiny z müsli směsí, dorty se smetanovými ochucenými náplněmi a ganoche.
Více informací zde
30.01.2020
Dne 16. ledna 2020 se uskutečnila exkurze 1. a 3. ročníku oboru Cukrář do muzea čokolády - CHOCO TAPIA v Praze.
Více informací zde
29.01.2020
V listopadu proběhl v pekařské dílně kurz se zaměřením na výrobu jemného pečiva. Účastníci se seznámili s výrobou kynutých těst na několik způsobů. Vyrobili si také plundrová a listová těsta a nechyběly ani výrobky z litých hmot. Po teoretickém seznámení přišla na řadu praktická část, kde všichni účastnici zapojili svou fantazii a ruce při výrobě vánoček, bábovek, věnců, koláčů, buchtiček, šišek s mákem, croissantů, perníků, makovníků a dalších výrobků.
Více informací zde
28.01.2020
Školního kola Olympiády v německém jazyce, které se konalo ve čtvrtek 9. 1. 2020, se zúčastnilo 9 žáků z 1. – 3. ročníků studijních i učebních oborů.
Více informací zde
23.01.2020
Dne 21.1.2020 se konalo školní kolo Olympiády v anglickém jazyce. Soutěže se celkem zúčastnilo 11 žáků z 1. - 3. ročníku studijních oborů.
Více informací zde
17.01.2020
Družstvo florbalistů ve složení: Martin Haleš (2.C), Adam Šmíd (1.B), Vojtěch Kaluža (P4), Tomáš Číhař (P4), Dominik Czeszewski (P2.B), Tomáš Jelínek (1.NS), Václav Leder (P4), Martin Kubíček (P1.B), Matěj Denemark (P2.B) a Michal Jiroušek (P2.A) vybojovalo 1. místo v krajském kole florbalu chlapců v kategorii středních škol XVII. Olympiády dětí a mládeže Pardubického kraje.
Více informací zde
13.01.2020
Ve dnech 11. a 12. prosince 2019 se uskutečnil každoroční zájezd do německy mluvící země, kterého se zúčastnilo přes 40 studentů naší školy. Tentokrát jsme se koukli do Německa.
Více informací zde
05.01.2020
V posledním týdnu před vánočními svátky se většina studentů maturitních tříd zúčastnila soutěže, ve které měli během určeného časového limitu identifikovat 25 vůní. Nejlepší žákyně rozpoznala 22 vůní, naopak nejslabším výkonem bylo určení jedné vůně. To je důkazem toho, že to nebyl tak jednoduchý úkol, jak by se na první pohled zdálo.
Více informací zde
20.12.2019
Termín zkoušky z profesní kvalifikace 29-002-H Výroba jemného pečiva je stanoven na 19. leden 2020.
Více informací zde
19.12.2019
Školního kola olympiády se v letošním školním roce zúčastnilo 9 žáků. Nejvyššího počtu bodů dosáhla N. Junková ze třídy P1A a postupuje do okresního kola, které se bude konat v lednu 2020.
Více informací zde
Zobrazuji 1 - 20 ze 566