Novinky

09.06.2023
Na trhu práce již dlouhodobě chybí mlynářští odborníci. Na základě požadavků zaměstnavatelů škola spolu s švýcarskou firmou Bühler a Svazem průmyslových mlýnu ČR zorganizovala mlynářský kurz.
Více informací zde
05.06.2023
I letošní rok si budete moc zakoupit výrobky z naší školy. Od 13:00 se na Vás budeme těšit na Komenského náměstí. Tým SPŠPaS Pardubice.
Více informací zde
31.05.2023
Termín zkoušky z profesní kvalifikace 29-002-H Pracovník/pracovnice výroby jemného pečiva, je stanoven na 10. června 2023. Místo konání zkoušky – pekařská dílna P1 v budově školy.
Více informací zde
26.05.2023
Po tříměsíčním čekání jste se, milí čtenáři, konečně dočkali nového čísla školního časopisu Klásek. Co v něm najdete?
Více informací zde
22.05.2023
Na vzdělávání není nikdy brzo, a tak se naše dvě žákyně učebního oboru cukrář vydaly na Základní a mateřskou školu Velký Třebešov. Děti byly nadšené, když se dozvěděly, že si budou moct vyzkoušet ozdobit perníčky a vymodelovat různé tvary z marcipánové hmoty. Děti se hned chopily příležitosti a s nadšením předváděly své dovednosti ostatním.
Více informací zde
19.05.2023
Slavnosti perníku na pardubickém zámku se uskutečnily 8. května 2023. Již tradičně se této akce zúčastnila i naše škola.
Více informací zde
17.05.2023
Soutěž žáků Kouzlení z perníku je každoroční událost, která přináší dobrodružství, kreativitu a sladkou zábavu. Soutěž je otevřena žákům středních škol, kteří mají vášeň pro perníkovou magii.
Více informací zde
15.05.2023
Dne 23. března 2023 se uskutečnila soutěž Gastro Hradec Králové, která nabízí širokou škálu kategorií, ve kterých mohou soutěžící předvést své schopnosti. Naši školu reprezentovala Valentina Dalla Valle v kategorii Cukrář – umělec.
Více informací zde
10.05.2023
Univerzita Pardubice zve na tradiční Vědecko-technický jarmark. Zájemci bez rozdílu věku se mohou ve čtvrtek 15. června od 10 do 17 hodin ponořit do tajů vědeckých principů i každodenních věcí, které nás obklopují. Univerzita pořádá akci společně s partnery v rámci městských slavností Zrcadlo umění.
Více informací zde
05.05.2023
Letošní sbírka se bude konat ve středu 10. května 2023. Bude realizována prodejem žlutého kvítku měsíčku lékařského. Příspěvek za kytičku činí 20 Kč.
Více informací zde
02.05.2023
V rámci programu Erasmus+ se 22. dubna skupina deseti našich studentů vydala na Krétu, aby získala co nejvíce zkušeností, a to nejen těch pracovních, ale aby se rovněž vypořádala s výzvami jazykovými a kulturními.
Více informací zde
28.04.2023
Dva naši kuchaři Filip a Alena pracovali v kuchyni 4* hotelu, kde si zkusili připravovat mimo jiné i jehněčí, chobotnice a šneky.
Více informací zde
27.04.2023
Ve dnech 8. a 9. dubna 2023 se ve Střední škole potravinářství a služeb Pardubice uskutečnily dva odborné kurzy. První byl zaměřen na výrobu restauračních moučníků a druhý na výrobu běžného pečiva a chleba.
Více informací zde
11.04.2023
Hledáme zaměstnance na stálý pracovní poměr, po zapracování na dobu neurčitou. Vice informací v příloze. (pdf)
Více informací zde
05.04.2023
Květnou nedělí započal Svatý týden. A právě v tento den se sešli naši žáci a učitelé na zámku v Pardubicích. Prezentovali zde školu na akci „Velikonoce na zámku 2023“, pořádané Východočeským muzeem v Pardubicích.
Více informací zde
04.04.2023
Tradiční soutěž Pekař roku junior uspořádal Svaz pekařů a cukrářů ČR ve dnech 28.–29. března 2023 ve spolupráci se společností Backaldrin.
Více informací zde
31.03.2023
Projektové dny na podporu polytechnického vzdělávání v Pardubickém kraji byly realizovány v rámci projektu Implementace Krajského akčního plánu se Základní školou Rybitví 30. března 2023.
Více informací zde
24.03.2023
Ve dnech 15. až 16. března se v naší škole konal baristický kurz pod vedením zakladatelů koktejlové kavárny MARTINI'S Pardubice manželů Smolných. Kurz byl zaměřen především na znalostní základy, jak připravit espresso, cappuccino a další kávové speciality.
Více informací zde
24.03.2023
Termín zkoušky z profesní kvalifikace Pekař/pekařka chleba a běžného pečiva (kód: 29-001-H), je stanoven na 15. dubna 2023. Místo konání zkoušky – pekařská dílna P1 v budově školy.
Termín zkoušky z profesní kvalifikace Cukrář/cukrářka pro výrobu restauračních moučníků (kód: 29-012-H), je stanoven na 15. dubna 2023. Místo konání zkoušky – pekařská dílna C2 v budově školy.
Více informací zde
Zobrazuji 1 - 20 ze 735