Novinky

29.09.2022
Po dvouleté pauze způsobené covidem se konečně opět naplno rozeběhly sportovní soutěže středních škol. A zapojila se do nich díky svým šikovným sportovcům a sportovkyním i naše škola.
Více informací zde
29.09.2022
V průběhu čtvrtého zářijového týdne bylo v dílnách Střední průmyslové školy potravinářství a služeb Pardubice o trochu více živo než obvykle. Blížily se totiž Krajské dožínky Pardubického kraje, na kterých ani letos nechyběla naše škola s prodejním stánkem.
Více informací zde
22.09.2022
Rok se s rokem sešel a jsou tu opět Krajské dožínky 2022 v Pardubicích. Najdete nás v neděli 25. září 2022 na Komenského náměstí od 11. hodin (viz. leták). Budeme jako již tradičně prodávat balené výrobky od našich žáků. Na místě budeme dělat langoše a párky v rohlíku a na nejmenší bude čekat dílnička, ve které si budou moc vyzkoušet modelování z marcipánu. V neděli se na Vás budeme těšit. Tým SPŠPaS Pardubice
Více informací zde
12.09.2022
Začátkem září se vrátili naši žáci oboru kuchař-číšník z dvouměsíčního pobytu v Německu, kde jim naše škola zprostředkovala brigádu v hotelu Hotel & Restaurant BUTZ v Scharbeutzu na pobřeží Baltského moře.
Více informací zde
12.09.2022
„Vaše řemeslo mi voní. Miluji vaši makovou bábovku!“ Těmito slovy pochválila práci našich pekařů senátorka za Pardubicko, Přeloučsko a Chlumecko Miluše Horská, která zavítala na naši školu v pátek 9. září. Naposledy byla v naší škole na oficiální návštěvě před třemi lety při oslavách jejího 100. výročí.
Více informací zde
09.09.2022
Milí žáci, milovníci českého jazyka, věříme, že stejně jako v předchozích letech si vyberete jednu z kategorií literární soutěže. Přihlaste se, prosím, během září u svých vyučujících českého jazyka.
Více informací zde
23.08.2022
Měsíc 1. Osmnáctého června dva studenti naší školy, ze studijního oboru, vyrazili na tři měsíce do španělské Córdoby v rámci programu Erasmus+.
Více informací zde
16.08.2022
Nabídka pro absolventy oborů Kuchař-číšník, Gastronomie a Hotelnictví a nabídli jim zajímavou příležitost práce v prestižním řetězci skoro dvaceti restaurací a podniků v Praze.

Více informací zde
29.06.2022
Čtvrtého června 11 našich studentů a studentek jak studijních, tak učebních oborů odlétlo na dva týdny na jih Španělska. Důvodem nebyla dovolená, ale stáž v rámci programu Erasmus+.
Více informací zde
24.06.2022
Poslední číslo školního časopisu Klásek v tomto školním roce bylo právě zveřejněno. Přečtete si v něm o populárních seriálech či jak vypadá den v naší cukrářské dílně.
Více informací zde
22.06.2022
Ve dnech 10. až 12. června 2022 se naše žákyně Nikola Junková ze třídy P3.A účastnila celostátního kola 44. ročníku Středoškolské odborné činnosti, které se konalo v Kutné Hoře na Gymnáziu J. Ortena.
Více informací zde
21.06.2022
Po vynucené „covidové pauze“ jsme se ve čtvrtek 16. června opět zúčastnili Vědecko-technického jarmarku pořádaného Univerzitou Pardubice. Stánek školy byl zaměřen na téma Cukry v potravinách a nápojích.
Více informací zde
20.06.2022
Termín zkoušky z profesní kvalifikace 29-002-H Výroba jemného pečiva, je stanoven na 27. června 2022. Místo konání zkoušky – pekařská dílna P1 v budově školy.
Více informací zde
08.06.2022
Dne 26. května 2022 jsme navštívili v rámci odborné exkurze pekárnu United Bakeries v Pardubicích. Jako první jsme po příchodu navštívili linku na výrobu chleba, a to jak ve tvaru šišky, tak pecnu. Zjistili jsme, že se zde vyrábí chléb pomocí kvasu, který jsme následně i ochutnali. Měl příjemně kyselou chuť, ale ne všem chutnal.
Více informací zde
07.06.2022
Možnost objednání průkazů ISIC pouze do 10. června 2022. Další objednávky se přijímají až v září 2022.
Více informací zde
Zobrazuji 1 - 20 ze 688