Ve středu 23. dubna 2025 se na naší škole uskutečnil projektový den ve spolupráci se Základní školou Horní Jelení. Do našich odborných dílen zavítalo 20 žáků osmého ročníku v doprovodu dvou pedagogů.
15. dubna, tedy na Šedivé úterý, se ve škole konala soutěž o nejkrásnější a nejchutnější velikonoční mazanec, kterého se zúčastnili žáci všech ročníků. Každý soutěžící přinesl svůj vlastnoručně upečený mazanec, na kterém pracoval doma.
Naše studentka Laura Andrlová obsadila na celostátní soutěži Pekař roku junior krásné třetí místo. Letošní, již sedmadvacátý ročník této prestižní soutěže letos hostila Česká zemědělská univerzita v Praze-Suchdole a zúčastnilo se ho 10 pekařek a jeden pekař ze středních škol z celé republiky.
V minulém týdnu se žáci třídy 2. A (oboru kuchař-číšník, zaměření číšník) účastnili zajištění občerstvení pro Setkání starostů Pardubického kraje pořádaného Krajským úřadem v budově Domu hudby.
Ve středu 14. ledna se uskutečnilo setkání našich bývalých učitelů školy. To bylo součástí oslav 105. výročí školy a organizačně si ho vzaly na starosti paní učitelky D. Kovaříková a L. Šedivá. Pozvaly na 40 bývalých kantorů a kantorek (na některé se bohužel nepodařilo sehnat kontakt, s některými se nedalo spojit, třebaže kontakt paní učitelky měly). Nakonec (po omluvách kvůli nemoci či pracovním povinnostem) dorazilo 18 bývalých učitelů a učitelek.
Dnešní vzdělávání se neobejde bez moderních technologií, a právě umělá inteligence (AI) přináší nové možnosti do výuky. Deset pedagogů se proto zúčastnilo kurzu Umělá
inteligence pro vyučující vedeného Michalem Tesařem, který je provedl základy AI a jejího využití
ve školním prostředí. Cílem bylo seznámit přítomné, jak mohou AI efektivně zapojit do své výuky.
Soutěž v pletení vánoček Na svátek svaté Barbory proběhla v dílně paní mistrové Zdenky Kremličkové soutěž v pletení vánoček. Celkem se soutěže účastnilo 17 žáků z prvního až čtvrtého ročníku oboru technologie potravin.
V letošním školním roce si dala redakce školního časopisu Klásek předsevzetí, že se pokusí dodržet dvouměsíční periodicitu vydávání – a zatím se toho drží, protože právě dnes, tedy 16. prosince, spatřilo světlo světa další vydání.
Vážení přátelé sportovního školního prostředí, než budeme bilancovat naši účast na již proběhlých sportovních soutěžích, rádi bychom vás informovali o novém názvu soutěže základních a středních škol.
V letošním roce si připomínáme 105 let od chvíle, kdy byla v roce 1919 založena česká mlynářská odborná škola v Břeclavi, což je moment, který považujeme za založení naší školy. Za oněch 105 let opustilo brány naší školy takřka 10 000 absolventů, z nichž se řada stala řídícími pracovníky potravinářského průmyslu.
V týdnu od 2. 12. do 6. 12. 2024 proběhne na naší škole veřejná sbírka, kterou pořádá Život dětem, o. p. s. Výtěžek z prodeje předmětů je určen na pomoc vážně nemocným dětem, které jsou odkázány na domácí péči.
Žáci druhého a třetího ročníku učebních oborů cukrář a pekař ze Střední průmyslové školy potravinářství a služeb Pardubice měli jedinečnou příležitost zúčastnit se exkurze Prague Sweet Festival, jedné z největších akcí zaměřených na cukrářské umění v České republice.
Dne 12. listopadu 2024 proběhl na naší škole projektový den ve spolupráci se společností Zeelandia, který byl určen žákům třetího ročníku učebního oboru cukrář. Tato akce byla zaměřena na zdokonalení praktických dovedností, inspiraci a přípravu na závěrečné zkoušky, které naše studenty čekají v červnu 2025.
Ve čtvrtek 14. listopadu 2024 se v Mladé Boleslavi konaly Karmelské slavnosti, kde žáci Střední průmyslové školy potravinářství a služeb Pardubice dosáhli významných úspěchů.
Je to k nevíře, ale Klásek vstoupil už do čtvrtého školního roku svého vydávání. Začínali jsme před třemi lety a stále jsme tady s vámi, věrnými čtenáři.