Novinky

20.11.2019
V říjnu se na naší škole uskutečnily soutěže Přírodovědný klokan a Logická olympiáda. Nejlepšími luštiteli mezi žáky 1. ročníků se v přírodovědných předmětech stali Tomáš Čajánek (P1.B), Lukáš Novák (P1.A) a Pavol Štetka (P1.B).
Více informací zde
31.10.2019
Ve středu 17. 10. proběhl již pátý ročník soutěže o nejlepšího hráče piškvorek. Krátce po jedné hodině se sešli nadšenci této hry, aby si se svými spolužáky zahráli, popřípadě se stali vítězi.
Více informací zde
24.10.2019
Termín zkoušky z profesní kvalifikace 29-007-H Výroba zákusků a dortů je stanoven na 24. listopad 2019. Místo konání zkoušky – cukrářská dílna P2 v budově školy.
Termín zkoušky z profesní kvalifikace 29-001-H Výroba chleba a běžného pečiva je stanoven na 8. prosinec 2019. Místo konání zkoušky – pekařská dílna P1 v budově školy.
Více informací zde
11.10.2019
Státní okresní archiv Pardubice připravil tradiční podzimní výstavu - letos na téma OHEŇ VE MĚSTĚ. Na slavnostním rautu při příležitosti vernisáže této výstavy pracovali naši žáci - číšníci.
Více informací zde
11.10.2019
Ve středu 16. října 2019 se od 13,30 hod. uskuteční školní turnaj v piškvorkách. Pokud si chcete ověřit, jak jste dobří v umísťování koleček a křížků, přijďte do učebny U 27. Všichni zájemci jsou srdečně zváni!
Více informací zde
07.10.2019
VÝROBA JEMNÉHO PEČIVA/30 hodin - kurz proběhne v termínu: 2. + 3. 11. a 10. 11. 2019.
Více informací zde
29.09.2019
Také v letošním roce se žáci naší školy připojili k charitativní sbírce Světluška. Prodejem sbírkových předmětů se podařilo získat 4 222,-Kč, které pomohou nevidomým.
Více informací zde
26.09.2019
Adaptační pobyt pro třídy P1.A, P1.B se uskutečnil v termínu 4.-6.9.2019 v areálu hotelu Žďas ve Svratce. Ubytovaní jsme byli v příjemných chatkách obklopených zelení, skvělé stravování bylo zajištěno v hlavní budově hotelu.
Více informací zde
25.09.2019
Už poněkolikáté jsme se zúčastnili této akce pořádané školou Svítání. Konala se 19. září a představili jsme tradiční zákusky Rakouska – cukrářky vyrobily dort SACHR a pekaři upekli JABLKOVÝ ZÁVIN.
Více informací zde
24.09.2019
se letos konaly v neděli 22. září, tentokrát na Komenského náměstí. V našem stánku jsme pro veřejnost prodávali oblíbené pekařské a cukrářské výrobky žáků školy.
Více informací zde
20.09.2019
Studenti SPŠPaS Pardubice se i v tomto roce mohou zúčastnit Logické olympiády pořádané společností Mensa ČR. Kdo chce soutěžit, musí se do 30. září 2019 zaregistrovat na www.logickaolympiada.cz (kategorie C) – loňské registrace jsou neplatné!  
Více informací zde
17.09.2019
Slavnostního zahájení, které se uskutečnilo v krásném prostředí Východočeského divadla v Pardubicích, se zúčastnilo přes 400 návštěvníků. Vynikající výkon moderátorky, skvělé projevy všech řečníků, úžasná hudební vystoupení swingové kapely Banda di Feste, předávání ocenění, promítání krátkého filmu o historii a současnosti školy, to vše vytvořilo sváteční, chvílemi až dojemnou atmosféru. A byli to právě návštěvníci, většinou absolventi školy, kteří svým příkladným a přirozeným vystupováním výrazně dopomohli zvýšit úroveň slavnostního zahájení.
Více informací zde
05.09.2019
VÝROBA CHLEBA A BĚŽNÉHO PEČIVA/25 HODIN - kurz proběhne v termínu: 5. a 6. + 20. 10. 2019.  
VÝROBA ZÁKUSKŮ A DORTŮ/30 HODIN - kurz proběhne v termínu: 12. a 13. + 19. a 20. 10. 2019.
Více informací zde
02.09.2019
Pro učební i studijní obory více informací zde.
Více informací zde
18.08.2019
V polovině června se deset vybraných studentek a studentů Střední průmyslové školy potravinářství a služeb Pardubice vydalo společně s pedagogickým doprovodem na dvoutýdenní pracovní stáž do slunného Španělska.
Více informací zde
05.08.2019
Ve středu 26. 6. 2019, v posledním týdnu školního roku, se uskutečnilo již popáté tradiční sportovní dopoledne, tentokrát opět na hřišti Sokola Pardubice 1.
Více informací zde
28.06.2019
Pekaři
Naše každodenní práce začíná zpracováním těsta z předešlého dne. Připravujeme briošky, žitné a pšenično-žitné chleby, ciabatty a bagety. Briošky ve španělském podání se hodně liší od těch českých. Pečeme je z nasládlého, chlebu podobného těsta s přídavkem másla. Výrazný obrazec na povrchu je vytvořen žiletkou.
Více informací zde
26.06.2019
Ve čtvrtek 20.6.2019 se konala poslední část závěrečných zkoušek oboru cukrář.
Více informací zde
Zobrazuji 1 - 20 ze 543