Na trhu práce již dlouhodobě chybí mlynářští odborníci. Na základě požadavků zaměstnavatelů škola spolu s švýcarskou firmou Bühler a Svazem průmyslových mlýnu ČR zorganizovala mlynářský kurz.
Termín zkoušky z profesní kvalifikace 29-002-H Pracovník/pracovnice výroby jemného pečiva,
je stanoven na 10. června 2023. Místo konání zkoušky – pekařská dílna P1 v budově školy.
Na vzdělávání není nikdy brzo, a tak se naše dvě žákyně učebního oboru cukrář vydaly na Základní a mateřskou školu Velký Třebešov. Děti byly nadšené, když se dozvěděly, že si budou moct vyzkoušet ozdobit perníčky a vymodelovat různé tvary z marcipánové hmoty. Děti se hned chopily příležitosti a s nadšením předváděly své dovednosti ostatním.
Soutěž žáků Kouzlení z perníku je každoroční událost, která přináší dobrodružství, kreativitu a sladkou zábavu. Soutěž je otevřena žákům středních škol, kteří mají vášeň pro perníkovou magii.
Dne 23. března 2023 se uskutečnila soutěž Gastro Hradec Králové, která nabízí širokou škálu kategorií, ve kterých mohou soutěžící předvést své schopnosti. Naši školu reprezentovala Valentina Dalla Valle v kategorii Cukrář – umělec.
Univerzita Pardubice zve na tradiční Vědecko-technický jarmark. Zájemci bez rozdílu věku se mohou ve čtvrtek 15. června od 10 do 17 hodin ponořit do tajů vědeckých principů i každodenních věcí, které nás obklopují. Univerzita pořádá akci společně s partnery v rámci městských slavností Zrcadlo umění.
V rámci programu Erasmus+ se 22. dubna skupina deseti našich studentů vydala na Krétu, aby získala co nejvíce zkušeností, a to nejen těch pracovních, ale aby se rovněž vypořádala s výzvami jazykovými a kulturními.
Ve dnech 8. a 9. dubna 2023 se ve Střední škole potravinářství a služeb Pardubice uskutečnily dva odborné kurzy. První byl zaměřen na výrobu restauračních moučníků a druhý na výrobu běžného pečiva a chleba.
Květnou nedělí započal Svatý týden. A právě v tento den se sešli naši žáci a učitelé na zámku v Pardubicích. Prezentovali zde školu na akci „Velikonoce na zámku 2023“, pořádané Východočeským muzeem v Pardubicích.
Projektové dny na podporu polytechnického vzdělávání v Pardubickém kraji byly realizovány v rámci
projektu Implementace Krajského akčního plánu se Základní školou Rybitví 30. března 2023.
Ve dnech 15. až 16. března se v naší škole konal baristický kurz pod vedením zakladatelů koktejlové kavárny MARTINI'S Pardubice manželů Smolných. Kurz byl zaměřen především na znalostní základy, jak připravit espresso, cappuccino a další kávové speciality.
Termín zkoušky z profesní kvalifikace Pekař/pekařka chleba a běžného pečiva (kód: 29-001-H),
je stanoven na 15. dubna 2023. Místo konání zkoušky – pekařská dílna P1 v
budově školy.
Termín zkoušky z profesní kvalifikace Cukrář/cukrářka pro výrobu restauračních moučníků (kód:
29-012-H), je stanoven na 15. dubna 2023. Místo konání zkoušky – pekařská
dílna C2 v budově školy.