Ať už se chystáte vstoupit na trh práce, nebo pokračovat ve studiu, může vám pomoci Europass dodatek k osvědčení. Ten přehledně shrnuje, co jste se během studia naučili, a na jakých pozicích v oboru můžete své znalosti uplatnit. Dokument si můžete pohodlně stáhnout z našeho webu níže.
Dodatek k osvědčení (europass) je dokument doplňující osvědčení o středním a středním odborném vzdělání, který využijete při hledání studia, práce nebo brigády. Více na europass.cz.
Dodatek je platný pouze s originálem absolventského vysvědčení a musí korespondovat kódem a
názvem oboru, formou studia a adresou školy.
Vztahuje se na kvalifikaci držitele – je tedy totožný pro všechny osoby se stejným oborem vzdělání
a neuvádí se na něm jméno držitele, ale kód a název oboru a adresa školy, na rozdíl od známek slovně popisuje
získané obecné a odborné kompetence a možné profesní uplatnění.
Dodatky jsou zdarma k dispozici ke stažení absolventům z příslušného školního roku. Absolventi z let předchozích si mohou kdykoliv zažádat individuálně u Národního centra Europass.
Školní rok 2024-2025 maturitní obory | |||
---|---|---|---|
29-42-M/01 Analýza potravin | CZ | AJ | NJ |
29-41-M/01 Technologie potravin | CZ | AJ | NJ |
29-41-L/51 Technologie potravin (nástavba) | CZ | AJ | NJ |
Školní rok 2024-2025 učební obory | |||
---|---|---|---|
29-53-H/01 Pekař | CZ | AJ | NJ |
29-54-H/01 Cukrář | CZ | AJ | NJ |
65-51-H/01 Kuchař-číšník | CZ | AJ | NJ |
66-51-H/01 Prodavač | CZ | AJ | NJ |
Školní rok 2023-2024 maturitní obory | |||
---|---|---|---|
29-42-M/01 Analýza potravin | CZ | AJ | NJ |
29-41-M/01 Technologie potravin | CZ | AJ | NJ |
29-41-L/51 Technologie potravin (nástavba) | CZ | AJ | NJ |
Školní rok 2023-2024 učební obory | |||
---|---|---|---|
29-53-H/01 Pekař | CZ | AJ | NJ |
29-54-H/01 Cukrář | CZ | AJ | NJ |
65-51-H/01 Kuchař-číšník | CZ | AJ | NJ |
66-51-H/01 Prodavač | CZ | AJ | NJ |