Ve dnech 8. a 9. dubna 2023 se ve Střední škole potravinářství a služeb Pardubice uskutečnily dva odborné kurzy. První byl zaměřen na výrobu restauračních moučníků a druhý na výrobu běžného pečiva a chleba.
Při výrobě restauračních moučníků vyráběli účastníci z řad široké veřejnosti výrobky typu panna cotta, pečené či nepečené cheesecaky, dort pavlova, flambovali palačinky.
Na pekařském kurzu si zase účastníci vyzkoušeli svinout ručně rohlíky, pletené housky, ražené housky, různé druhy celozrnných výrobků. Vyráběly se také rozličné druhy chlebů kypřené kvasem nebo vedené přes droždí.
Na odborné kurzy navazovala 15. dubna 2023 zkouška z profesní kvalifikace v rámci profesní kvalifikace Cukrář/cukrářka pro výrobu restauračních moučníků a profesní kvalifikace Pekař/pekařka chleba a běžného pečiva. Uspěli všichni účastníci, kterým tímto gratulujeme.
Mgr. David Jeřábek.