22.03.2023

Z KARMELI ODJÍŽDÍME SPOKOJENI

Naše účast na soutěži Karmelské slavnosti je již tradiční. Do středočeské Mladé Boleslavi se letos vydala čtveřice našich žáků, dva pekaři a dvě cukrářky. A nevedlo se jim věru zle.

Pro pekařského novice, žáka prvního ročníku Martina Hanuše, to byla soutěžní premiéra a konečné umístění ve stříbrném pásmu, se sádlovou kynutou bábovkou plněnou šimlovou náplní, je skvělý úspěch. „Soutěž mi přišla velmi zajímavá, protože bylo vypsáno více kategorií než jen pečení. Můj pocit z této soutěže je naprosto senzační, moc jsem si to v Mladé Boleslavi užil. Myslím, že mi to dodalo úplně jiný pohled na pečení. Moderní trendy jsou jasné a vyplývá z nich, že nemusí být jen jeden typ chleba nebo bábovky 😊.“

Marek Samek je sice žákem třetího ročníku, ale i pro něho byla účast v soutěži premiérou. „Soutěž mě velice bavila, byla tam sranda. Poznal jsem spoustu nových lidí, budoucích kolegů. Prohlédnul jsem si krásné město a načerpal i spoustu zkušeností, které využiji i při závěrečné zkoušce.“ Marek si se svým pšeničným chlebem s podmáslím, ořechy a brambory vybojoval umístění ve zlatém pásmu.

Zatímco cukrářka Denisa Machovičová již v Mladé Boleslavi soutěžila, pro její spolužačku z oboru Markétu Horákovou to byla soutěžní premiéra. „Na soutěži se mi moc líbilo, po celý den byla dobrá nálada a naše výrobky byly vystaveny v krásném prostředí. Porota na nás byla hodná a děkujeme za úžasné hodnocení našich výrobků,” sdělila své dojmy Markéta.

Denisa Machovičová se soutěže zúčastnila již podruhé, prvně z toho bylo bronzové pásmo, letos stříbrné. „Soutěž se mi moc líbila. Dělala jsem dort na téma HUDBA. Důležitou součástí soutěže je i obhajoba výrobku před porotci. Ti byli moc milí a i díky tomu jsem si to celý den užila.

Mgr. David Jeřábek

Střední průmyslová škola potravinářství a služeb Pardubice