11.02.2022

Uskutečnil se pekařský kurz

Pekařský kurz v rozsahu 50 hodin absolvovalo pět účastníků, kteří do Pardubic přijeli ze všech koutů České republiky.

Kurz byl v prvních dvou dnech zaměřený na teorii. Účastníci kurzu získali mnoho důležitých informací o základních pekařských surovinách, o jednotlivém strojním zařízení i o základních technologických postupech.

Ostatní dny strávili frekventanti v pekařské dílně. Zde se uskutečnila praktická výroba různých druhů výrobků z běžného a jemného pečiva. Samostatnou kapitolou byla výroba chleba a trvanlivých výrobků. Součástí výroby bylo také senzorické hodnocení, na které se většina účastníků, po velmi náročném dni, vždy velmi těšila.

Na pekařský kurz následně naváže profesní kvalifikace – výroba jemného pečiva a výroba chleba a běžného pečiva.

tým SPŠPaS