Ve čtvrtek 14. listopadu 2024 se v Mladé Boleslavi konaly Karmelské slavnosti, kde žáci Střední průmyslové školy potravinářství a služeb Pardubice dosáhli významných úspěchů.
Budoucí pekařka Tereza Martínková, žákyně prvního ročníku z Pardubic, se umístila na skvělém celkovém druhém místě v kategorii BUCHTY. Mezi 32 soutěžními vzorky zabodoval její výrobek s názvem „Chlupaté buchtičky naší babičky“. V kategorii ROHLÍK soutěžilo 25 vzorků a i zde uspěla Tereza, která získala ocenění za bronzové pásmo s výrobkem „Sádlové rohlíčky našeho dědečka“.
Naše budoucí cukrářky rovněž slavily. Natálie Szwajczewská a Dominika Rajnohová obdržely ocenění za svou práci na téma „Filmový dort“ ve stříbrném pásmu.
Natálie Szwajczewská popsala celý den soutěže takto:
„Do Mladé Boleslavi jsme přijely kolem osmé hodiny ráno. Na recepci nám dali instrukce a čísla stolů. Po vyložení dortu a ozdob jsme vystavily naše výrobky v kostele vedle školy na Karmeli. Dozdobily jsme stoly, umístili náš dort „Coraline“ a měly chvíli volno na procházku po městě. Kolem desáté hodiny jsme se oblékly do rondonů a čekaly na obhajobu před porotou. Ta proběhla kolem jedenácté a po krátkých otázkách jsme měly volno, které jsme využily k návštěvě kavárny. Vyhlášení probíhalo až odpoledne v tělocvičně. Pekaře a cukráře vyhlašovali jako poslední, takže jsme čekaly dlouho, ale stálo to za to. Tereza Martínková získala bronzové pásmo i stříbro, já a Dominika Rajnohová stříbrné pásmo. Po vyhlášení jsme se vrátily ke stolům, sbalily vše zpátky do auta a kolem čtvrté hodiny vyrazily plné dojmů domů.“
Děkujeme žákům a učitelům odborného výcviku za jejich nadšení a skvělou reprezentaci školy, která přinesla zasloužené úspěchy.
Mgr. David Jeřábek