10.09.2014

PARDUBICKÝ MLS

První veřejnou akcí, které jsme se zúčastnili v novém školním roce, byla prezentace naší školy na soutěži o značku Regionální potravina roku 2014.

Soutěž vyhlašuje v jednotlivých krajích České republiky Ministerstvo zemědělství a v našem kraji ji organizuje obecně prospěšná společnost Agrovenkov. I letos se konala na dostihovém závodišti v Pardubicích, a to při mezinárodní výstavě Koně v akci v sobotu 6. září 2014.

Jako škola jsme nesoutěžili, ale naši žáci předvedli přípravu některých výrobků, jejichž součástí byly regionální potraviny vyhlášené v minulých letech.

Cukráři vyrobili „Brusinkové osvěžení“ – dezert, jehož základní surovinou byl oceněný Choceňský jogurt brusinka, kuchaři návštěvníkům upekli špekáčky na pivě - použili oceněný Rosický špekáček, pardubické pivo Taxis a jako přílohu Borovský chléb a pekaři upekli jablečný závin z pivního těsta, jehož součástí byla oceněná Bedřichova jedenáctka.

Pro návštěvníky závodiště jsme zajistili i prodej teplých nápojů a žáci oboru Číšník také obsluhu.