31.01.2019

Odborný seminář ve firmě IREKS ENZYMA Brno

V rámci projektu „Pekařské akademie“, který pořádá Svaz pekařů a cukrářů, měli naši 3 učitelé odborných předmětů možnost se zúčastnit semináře na téma „Moderní trendy ve vedení těst – zpomalené kynutí, přerušované kynutí“.

Dvoudenní seminář probíhal v pekařském centru firmy IREKS ENZYMA Brno. Prakticky zaměřenou část semináře vedli zkušení technologové zmíněné firmy.

Seminář byl rozdělen do dvou částí. První část byla teoretická, v ní byla představena firma, její portfolio, vybrané moderní technologie chlazení a zamrazování, zpomalené kynutí, přerušované kynutí a využití sladových produktů v pekařské výrobě.

Druhá část byla zaměřena na konkrétní praktické ukázky, na možnosti výroby jednotlivých těst (chlebové, těsto na kaiserky, těsto na sladké rohlíky, těsto na crossainty, těsto na bagety) formou výroby zpomaleného kynutí a přerušovaného kynutí. Současně na praktických ukázkách výrobků byla představena řada sladových přípravků.

Semináře se zúčastnili i další učitelé z odborných škol z celé republiky. Během akce jsme si vyměňovali praktické zkušenosti z technologické výuky a z odborných dílen.

Ing. Iva Koudelková, 24. 1. 2019