17.12.2020

Odborný kurz

Odborný kurz Výroba jemného pečiva se uskutečnil ve dnech 17. a 18. 10. 2020 a 12. 12. 2020. Kurz byl zaměřen na výrobu kompletního sortimentu jemného pečiva.

V teoretické části se účastnice seznámily s jednotlivými surovinami. Osvěžily si přepočítávání norem a výtěžností těst. V praktické části čekalo na účastnice kurzu normování, navažování surovin, příprava prefermentů, těst a náplní. Z jemného pečiva si účastnice vyrobily výrobky z listového těsta, plundrového těsta, jemného pečiva máslového a tukového. Mezi výrobky tak nechyběly vánočky, koláče, loupáky, dukátové buchtičky, listové čtverce, listové kapsy, kynuté bábovky, kynuté věnce.

Na odborný kurz navazuje profesní kvalifikace, která se uskuteční 9. a 10. 1. 2021.

Pardubice 17. 12. 2020 Mgr. David Jeřábek