15.10.2020

Jak zvýšit podíl vlákniny v pečivu?

Na konci září proběhl projektový den v cukrářské dílně a dnes se uskutečnil projektový den v pekařské dílně pro naše žáky - pekaře. Naše pozvání do školy přijali zástupci z firmy SEMIX PLUSO, Otice Rybníčky. V současnosti je tradičním výrobcem pekařských, cukrářských a mlékárenských směsí a také Müsli srdíček.

Do dílny přijeli dva zástupci, technolog pan Michal Melichar, a paní inženýrka Gabriela Salichová, marketingová ředitelka společnosti.

Pan technolog pro žáky připravil tři speciální výrobky s vyšším podílem vlákniny. Velice zajímavá byla výroba Zrninového bochníku. Jedná se o speciální výrobek, který neobsahuje mouku, droždí ani přídatné látky. Výrobek je bohatý na semínka (dýně, slunečnice, len a sezam). Další výrobek bylo Lněné pečivo Omega 3. Při jeho výrobě se používá pekařská směs se speciálně upraveným lněným semínkem. Poslední výroba se věnovala celozrnným třeným výrobkům na sladký způsob.

Na závěr proběhla degustace výrobků a pekaři už vědí, že vyrábět pečivo s vyšším podílem vlákniny není složité.

Pardubice, 8. 10. 2020 Iva Koudelková