14. dubna jsme se zúčastnili soutěží na XXI. ročníku národní soutěže kuchařského a cukrářského umění s mezinárodní účastí, kterou pořádala AKC ČR - pobočka Východní Čechy v Kongresovém centru ALDIS v Hradci Králové.
K vidění byly výstavní exponáty od více než 220 soutěžících v mnoha kategoriích, na veletrhu firem si bylo možné nakoupit sortiment související s gastronomií, návštěvníci rozhodovali o vítězné šípkové omáčce v soutěži „Chuť Česka“, atraktivní byla výroba carvingových kompozic.
I v letošním roce byly zařazeny soutěže otevřené pro širokou veřejnost: Domácí buchty 2016 a Tlačenka roku 2016. Zde jsme získali výborná ocenění – tlačenka paní ALENY KRÁTKÉ, učitelky odborného výcviku, se umístila ve zlatém pásmu, domácí buchty ELIŠKY DVOŘÁKOVÉ ze 3.KB v pásmu stříbrném.
V hlavní soutěži se umístily
ve stříbrném pásmu IVA POČANOVÁ z 1.NS, v kategorii Mísa „PETIT FOURS“ (což znamená malé cukrovinky) a v bronzovém pásmu v kategorii Slavnostní dort ELIŠKA PITTNEROVÁ z 1.B.