Žáci oboru pekař a paní mistrová navštívili Bílovickou pekárnu v Bílovicích nad Svitavou nedaleko Brna.
Bílovická pekárna je rodinná pekárna s dlouholetou tradicí výroby chlebů, vánoček a dalších tradičních pekařských výrobků.
Nejznámějším výrobkem je chléb vedený z třístupňových kvasů. Chléb neobsahuje chemické přísady ani umělé přídavné látky. Díky výhradnímu použití žitného kvasu má chléb vynikající a nezaměnitelnou chuť a typickou vůni.
Pekárnu spojuje dlouholetá tradice poctivé ruční pekařské výroby, maximální kvalita pekařských výrobků, za kterou tým rodinné pekárny ručí.
Žáci se přesvědčili, že kvásek není novodobý výmysl a jeho výroba není složitá. Viděli ruční výrobu chlebů a vánoček a seznámili se se stroji, které dosud neviděli, protože se už moc nepoužívají, jelikož se ve většině pekáren používají automatizované stroje a linky.
Byli jsme seznámeni s historií pekárny a jeho vývojem od založení po současnost.
Žáci oboru pekař 3.B a Hana Kučerová