20.02.2017

DOPOLEDNE S BACKALDRINEM

Ve středu 15. února navštívili naši školu zástupci firmy Backaldrin s.r.o. - pan Milan Hrubý a pan Václav Schertler, aby prezentovali našim žákům nové trendy v pekařské výrobě. Představením nových firemních produktů ukázali žákům nový moderní pohled na pekařské výrobky. Celé dopoledne byli zástupci firmy k dispozici žákům učebního oboru Pekař třídy 3.B a studijního oboru Zpracování mouky a Management (P3).

Společnými silami jsme vyrobili několik druhů chlebů, které splňují požadavky převážně aktivně žijících lidí. Žáci se seznámili s novými druhy mouk, používali k výrobě výhonky obilí a luštěnin (kukuřice, proso, jetel luční, vojtěška, čočka) a vyrobené produkty po upečení smyslově vyhodnocovali.

Z nových výrobků, které zařadíme do sortimentu naší školní pekárny, jsme vyráběli celozrnné chleby, vícezrnné housky sypané různými posypy, kterým dominoval sezam, len a ovesné vločky. Zkoušeli jsme také chléb maďarského typu s obsahem kmínu, fenyklu a koriandru.

Středeční dopoledne se tak v pekárně neslo v duchu zkoušení novinek a ochutnávání. Za návštěvu a možnost poznat něco nového děkujeme zástupcům firmy Backaldrin s.r.o. a těšíme se na další spolupráci spojenou s prezentací nových trendů v pekařské výrobě.

Bc. David Jeřábek