Pekař je moderní atraktivní obor, kde se naučíš péct rohlíky, housky, plést vánočky, dělat chleba a spoustu dalších zajímavých výrobků.
Pokud ano, tak je pro tebe pekařina jasná volba!
Jak dlouho budeš studovat? Tři roky, a to denní formou.
Co musíš udělat pro přijetí?
Musíš mít ukončenou základní školu a také lékařské potvrzení, že jsi zdravotně způsobilý.
Jak probíhá praxe?
Praxe probíhá v moderně vybavených školních dílnách. Pokud budeš dobrý, můžeš se podívat
do řemeslných i průmyslových pekáren.
Jak obor zakončíš?
Závěrečnou zkouškou, kde získáš výuční list a vysvědčení o závěrečné zkoušce. Bonusem je i zisk Europassu.
Jaké uplatnění budeš mít?
Uplatníš se v řemeslných i velkých průmyslových pekárnách nejen na pozici pekař, ale pokud
budeš šikovný, i na pozici technologa. Skočit po tobě mohou také různé dodavatelské přípravkářské firmy,
jako třeba Backaldrin, Zeelandia, Semix a další. Navíc můžeš učit péct další zájemce o obor.
Kde můžeš studovat dále?
Až si uděláš výuční list, můžeš pokračovat u nás ve škole (nebo někde jinde) na nástavbové studium
a získat tak maturitu. A tím nemusíš končit, můžeš pak jít i na vysokou.
Pekaři mají i svůj vlastní svaz. Podívej se!