Cukrář je kreativní obor, kde se naučíš vyrábět nejen klasické zákusky a dorty, ale i moderní výrobky, mezi něž patří panna cotta, crème brûlée, makronky a spousta restauračních moučníků.
Pokud ano, tak je pro tebe cukrařina jasná volba!
Jak dlouho budeš studovat?
Tři roky, a to denní formou.
Co musíš udělat pro přijetí?
Musíš mít ukončenou základní školu a také lékařské potvrzení, že jsi zdravotně způsobilý.
Jak probíhá praxe?
Praxe probíhá v moderně vybavených školních dílnách. Pokud budeš dobrý, můžeš se podívat do řemeslných
cukráren nebo se vydat do zahraničí v rámci programu Erasmus+.
Jak obor zakončíš?
Závěrečnou zkouškou, kde získáš výuční list a vysvědčení o závěrečné zkoušce. Bonusem je i zisk Europassu.
Jaké uplatnění budeš mít?
Uplatníš se hlavně v menších, středních i rodinných cukrárnách. Můžeš také samozřejmě podnikat a
plnit zákazníkům jejich přání a sny. Místo ale můžeš najít i na pozici technologa nebo se stát šéfcukrářem
ve vyhlášených hotelích či restauracích.
Kde můžeš studovat dále?
Až si uděláš výuční list, můžeš pokračovat u nás ve škole (nebo někde jinde) na nástavbové studium
a získat tak maturitu. A tím nemusíš končit, můžeš pak jít i na vysokou.
Cukráři mají hned dvě své asociace: Asociace kuchařů a cukrářů a Svaz pekařů a cukrářů.